Athens, Greece
Ait illis: Ideo omnis scriba doctus in regno cælorum, similis est homini patrifamilias, qui profert de thesauro suo nova et vetera.
Κατά Ματθαίον 13,52
Ο αδελφός Δικαίος, κάθε Πέμπτη, στις 11 το βράδυ, στην εκπομπή Nova et Vetera στο Radio bubble, παρουσιάζει το κομποσκοίνι των τραγουδιών (playlist) και μιλάει μόνος του η με φίλους/φίλες του (όποτε θέλουν και μπορούν) για φαινομενικά άχρηστα και παράδοξα πράγματα (ιστορικά, κοινωνικά, πολιτικά, αισθητικά) σε σχέση με αυτά.
Οπως λέει και ο Ordine Nuccio: «Ούτε που δίνουμε πλέον σημασία όταν, μπροστά σε κάθε μικρή καθημερινή επιλογή μας, κάποιος μας ρωτήσει "σε τι χρησιμεύει": Σε τι άραγε χρησιμεύει να διαβάσεις την Οδύσσεια ή ένα ποίημα της Σαπφούς; Σε τι άραγε χρησιμεύει να μελετήσεις λατινικά και ελληνικά; Σε τι άραγε χρησιμεύει να ακούσεις Mozart; Σε τί άραγε χρησιμεύει να επισκεφθείς τον Παρθενώνα;"