Keep up to date with every new upload!

Join free & follow Macedonian
Share
  • 1 year ago
Ohrid earthquakes easing

Ohrid earthquakes easing

The Ohrid region enters a phase of easing and general reduction of the frequency and strength of the earthquakes. Over 1200 tremors have been recorded in just over 23 days. That means there was a huge accumulated energy, which luckily was deploye...(Охридскиот регион влегува во фаза на смирување и секој ден, очекуваме генерално намалување на зачестеноста и силината на земјотресите. Тоа што за 23 дена се регистрирани над 1200 потреси значи дека имало огромна акумулирана енергија, која за среќа се распореди преку серија на главно слаби до умерени земјотреси, наместо неколку силни или еден многу силен со магнитуда од 6 до 6.5 степени кој би бил и многу по разорен во регионот, вели професор д-р Ивица Милевски од Природно - математичкиот факултет во Скопје со кого ексклузивно за СБС на македонски разговараше нашиот соработник од Охрид Милчо Јованоски
 )

Comments