Keep up to date with every new upload!

Join free & follow - Ion Stelian - (xfy1055)
Share
  • 76
  • 3 years ago
In memoriam - Anda Călugăreanu pe numele adevărat Anca Miranda Călugăreanu

In memoriam - Anda Călugăreanu pe numele adevărat Anca Miranda Călugăreanu

In memoriam - Anda Călugăreanu pe numele adevărat Anca Miranda Călugăreanu S-a nascut la 24 octombrie 1946, București - decedata la 15 august 1992, a fost o actriță și interpretă de muzică ușoară și folk. Prima apariție mai importantă a fost cu formația Sincron, la Sala Palatului din București, în anul 1965. A colaborat ani de-a rândul la Cenaclul FlacăraO perioadă destul de îndelungată a format, împreună cu actorii Dan Tufaru, cu care a și fost căsătorită, și Florian Pittiș, un trio muzical-cupletistic, care, în regia lui Alexandru Bocăneț, a fost unul dintre punctele de atracție ale spectacolelor de estradă ale Televiziunii. Rămân celebre cupletele sale alături de Toma Caragiu. A luat parte la numeroase festivaluri și turnee în țară și peste hotare.

Comments

Stepan Aurelia

In octombrie ar împlini 70 de ani ..,..cred că şi acum ar arăta bine !

- Ion Stelian - (xfy1055)

Începând cu jumătatea anilor '70, Anda Călugăreanu și-a descoperit o nouă vocație - muzica folk, urmată de pasiunea pentru actorie. Continuă activitatea muzicală; se înscrie la cursurile I.A.T.C.. Apariția ei în muzicalul Mitică Popescu de Nicu Alifantis (1984) este revelatoare pentru înzestrarea artistică a protagonistei. În anul 1987 i se editează un LP la Electrecord pe muzica lui Nicu Alifantis și aranjamentul orchestral al lui Doru Căplescu.
Și-a împrumutat vocea personajului Oache din filmul Maria Mirabela (1981) și Maria Mirabela în Tranzistoria (1989), regizate de Ion Popescu-Gopo, iar mai târziu a moderat emisiunea matinală pentru copii "Club Anda" (1990-92), alături de păpușa Omidé.
A participat la Festivalul Cerbul de Aur, ediția a II-a (1969), unde a luat mențiune.
A participat la Festivalul de muzică ușoară românească Mamaia - ediția a VII-a (1972), unde a câștigat Premiul de interpretare alături de Aurelian Andreescu, Doina Badea, Corina Chiriac, Mihai Constantinescu, Cornel Constantiniu, Dida Drăgan, George Enache, Stela Enache, Marina Voica, Petre Geambașu. Ascultati aici Mari actori ai Romaniei la ORA VESELA https://www.mixcloud.com/xfy1055/in-memoriam-anda-c%C4%83lug%C4%83reanu-pe-numele-adev%C4%83rat-anca-miranda-c%C4%83lug%C4%83reanu/