Keep up to date with every new upload!

Join free & follow Urgent.fm
Share
De Publieksbanken |01| Heeft Gent een Primark nodig om te overleven?

De Publieksbanken |01| Heeft Gent een Primark nodig om te overleven?

In De Publieksbanken verhuist Bert Staes, journalist bij de krant De Gentenaar, elke twee weken de Gentse politiek naar de radiostudio.
Christophe Peeters, Open Vld-schepen voor Financiën, Middenstand, Feesten en Innovatie komt als eerste aan De Publieksbanken zitten.

Gent bruist. Er gaat geen week voorbij of ergens in de stad wordt een nieuwe winkel of horecazaak geopend. Het ondernemersklimaat is goed, voor kleine zelfstandigen en voor internationale reuzen. De leegstand is relatief laag en elk weekend loopt de binnenstad vol.

Maar waar willen we eigenlijk naartoe met Gent? Hebben we grote ketens nodig om volk te lokken? Kan Gent opboksen tegen de Zalando’s en bol.com’s van deze wereld? En willen we dat wel, van onze stad een groot openluchtwinkelcentrum maken? Of kunnen we niet anders? Heeft Gent een keten als Primark nodig om te overleven?

Comments

Bert Staes

Aansluitend hierop: Zo verkoopt Gent zich aan de retailwereld in Cannes
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161117_02576386

deonderdrukte

waar gaan we naar toe met gent , indien het van het mobiliteitsplan afhangt zal men nog veel kopzorgen hebben om volk te lokken naar de uitdovende winkels in het centrum , meer en meer schopt men buiten het centrum , enig idee waarom , wel de zondag kan men er terecht en zat aan parkeer plaats, wat men in Gent niet vind . voila mijn Gentse mening is gezegd .
met Gentse groet
James Lord