Keep up to date with every new upload!

Join free & follow Соулкрафт Црква
Share
  • 2
  • 2 years ago
Мачеништво: Фундаментот на Христовата Црква - 4 дел

Мачеништво: Фундаментот на Христовата Црква - 4 дел

Непопуларен серијал за нашите предци кои страдаа и ги положија своите животи за Христос. Првите европски реформатори се Св. Кирил и Методиј. Тие инсистираа дека секој еден треба да има пристап до Библијата на свој мајчин јазик. Беа цврсто убедени дека на Словените им е потребно Словото на нивен мајчин јазик и своите животи ги вградија во ваквата мисија.

Comments