Keep up to date with every new upload!

Join free & follow Radio MOF
Share
  • 26
  • 4 weeks ago
Што е муабетот со... S02E01: Лажните вести

Што е муабетот со... S02E01: Лажните вести

Од дезинформации за Преспанскиот договор и бегалската криза, до содржини против јавното здравје и безбедноста на граѓаните, последниов период голем број „лажни вести“ се ширеа преку македонските медиуми и социјалните мрежи. Но терминот „лажна вест“ почна да се употребува многу лесно. Што се „лажните вести“ и на кој начин може да ги препознаете ваквите содржини на медиумите и социјалните мрежи - во оваа епизода на „Што е муабетот со...“, разговараме со Жанета Трајкоска од Институтот за комуникациски студии.

Comments