Keep up to date with every new upload!

Join free & follow Radio MOF
Share
  • 51
  • 1 week ago
Мегафон S02E06: Владин популизам или реални мерки за борба со сиромаштијата

Мегафон S02E06: Владин популизам или реални мерки за борба со сиромаштијата

460 илјади македонски граѓани живеат во сиромаштија. И иако проблем со кој се соочува 22% вкупното население во државата би требало да биде страв и трепет за секој носител на одлуки, во Северна Македонија, со години наназад, во оваа сфера нема позитивни поместувања.
Во овој „Мегафон“ со нашите соговорници разговараме за актуелните проблеми и активности на полето на сиромаштијата, и се обидуваме да откриеме зошто мерките за намалување на проблемот немаат ефект и дали прашањето, кое засега скоро четвртина од македонските граѓани, ќе се најде на врвот на агендата на македонските политичари.

Comments