Keep up to date with every new upload!

Join free & follow Radio MOF
Share
Мегафон S02E03: Што се промени една година по трагедијата на Кајмакчалан?

Мегафон S02E03: Што се промени една година по трагедијата на Кајмакчалан?

Chart positions

This show was 5th in the global news chart.

На 10 февруари ќе помине точно една година од смртта на младите планинари Калина Велевска и Александар Миновски, настан кој ја вознемири македонската јавност и отвори многу прашања околу процедурите за безбедност при планинарењето. Една година по трагедијата на Кајмакчалан, Мегафон анализира дали се подобри безбедноста при планинарењето, што се случува со спасувачките служби, како да се минимизираат опасностите при искачувањата на планина.

Оваа содржина е поддржана од National Endowment for Democracy (NED), со цел да поттикне активизам и социјална инклузија, истовремено нудејќи веродостојни информации и борејќи се против ширењето на дезинформации кај младите преку мултимедијалната платформа Радио МОФ (www.radiomof.mk).

Comments