Keep up to date with every new upload!

Join free & follow Radio MOF
Share
Мегафон S02E02: Чист воздух - само новогодишна желба

Мегафон S02E02: Чист воздух - само новогодишна желба

За илјадници македонски семејства и за 2019 година главната желба ќе биде намалување на аерозагадувањето. Проблемот кој убива над илјада луѓе годишно во Македонија, кој стотици граѓани поттикна на активизам и кој, се чини, властите знаат како да го решат само од опозиција.
Во оваа епизода на „Мегафон“ се фокусираме на граѓанскиот активизам и загадениот воздух - стариот проблем, за кој во 2019 година се влегува со нови ветувања.

Comments