Keep up to date with every new upload!

Join free & follow Radio MOF
Share
Мегафон S02E01: Системски маани на образованието

Мегафон S02E01: Системски маани на образованието

Нашите ученици поминуваат над 11 години во образование, но знаат како да учеле само 7. Каде ни се губат тие 4 и пол години низ образованието? Колку е опасен тој јаз? И кој е одговорен за ова?
Во првата емисија на Мегафон за оваа сезона зборуваме за системските маани на македонскиот образовен систем. Проблемот започнува од предучилишното образование, а продолжува и во основното и средното. Нашите соговорници ги лоцираат проблемите и нудат решенија како Македонија да се мрдне од европското дно.

Comments