Keep up to date with every new upload!

Join free & follow PMG Recordings
Share
Gracka Plaza - Mirko Popov Mix

Gracka Plaza - Mirko Popov Mix

Playing tracks by

THE STYLE COUNCIL.

Конечно ЛЕТОТО се растопи врз Скопје, како некој леплив сладолед од чоколадо во прав.
Ламарините по кои така редовно се сливаше кисела дождовница, конечно се зажарија до степен јајце на око, па гулабите мораат да се ебат по сенките на зачудувачки зелените дрвја. На миг се вратив во сенката која костените ја фрлаа на плоштадот во 90тите, кратка оддишка од неподносливата летна грозница која ползи и предизвикува фејк депресија...
Сенката е инаку ретко функционална институција во скопското лето. Палмите на Градската Плажа секако фрлаат најдолга сенка во текот на ноќта, а летните скопски ноќи се кратки. Кратки и пријатни, како промаја помеѓу две уши. Промаја од која не фаќа настинка. Ниту лумбаго. Впрочем, од овој тип промаја расте курот. Проверено.

Comments