Keep up to date with every new upload!

Join free & follow Macedonian
Share
  • 1 year ago
Macedonia's president refused to award Zoran Zaev a mandate to form government

Macedonia's president refused to award Zoran Zaev a mandate to form government

Mr Ivanov has refused to give Social Democrat leader Zoran Zaev a mandate to form government, despite having proof of a majority in parliament, claiming the opposition leader did not denounce the "platform coming from a foreign country" presumably...(Г-дин Иванов одби да му го додели мандатот на Социјал-Демократскиот лидер Зоран Заев, и покрај доказите за мнозинство во парламентот, тврдејќи дека лидерот на опозицијата не се откажал од "платформа која доаѓа од странска земја" веројатно однесувајќи се на Албанија.
Претседателот инсистираше на тоа дека етничката Албанска платформа го прекршува уставот на Македонија и на Охридскиот Мировен договор од 2001 година, под кој се издаваат поголеми права на етничките Албанци во земјата.
 )

Comments