Keep up to date with every new upload!

Join free & follow Macedonian
Share
Jim Thomev: The 80's were exciting and happy times creatively

Jim Thomev: The 80's were exciting and happy times creatively

Jim Thomev, Melbourne author, poet, linguist, former English teacher and the first Editor-in-Chief of the Australian Macedonian Weekly, describes the golden years of the Australian Macedonian Theatre Group of the 80's and the wonderful years of cr...(Џим Томев, автор од Мелбурн, поет, лингвист, поранешен професор по англиски јазик и прв уредник на Австралиско Какедонски Неделник, ги опишува златните години на Австралиско Македонската Театарска Група од 80-тите и прекрасните години на создавање што траеа една деценија и што малкумина можат да ги заборават. Забележителните претстави "Куме Крле Трц", "Крвта Не Се Прај Вода", "Погоди Догоди", "Македонец", "Жими Вас", "Сушата", "Срам Чеш и Ред" и "Кучињата Лајат" се само дел од драмите и комедиите преку кои животот на македонската дијаспора во Австралија оживеа на големата сцена.
 
Џим Томев, исто така, дава поширок опис за инспирацијата зад неговата радио драма "Мудри Жени", "игра на зборови", која ќе се емитува на SBS Македонски, во

Comments