Keep up to date with every new upload!

Join free & follow Macedonian
Share
  • 1 year ago
AMT - Awards Night 2016

AMT - Awards Night 2016

Valentina Apostolovska receives the award for best actress for her role of Angela in The Suitcase, Vasko Srbinovski is the best actor for the role of Luke in the same drama.
Srbinovski also receives the life achievement award for his tirele...(Валентина Апостоловска ја освои наградата за најдобра актерка за улогата на Ангела во Куферот, а Васко Србиновски за најдобар актер со неговото толкување на ликот Лук исто така во оваа драма.
Наградата за животно дело што ја доделува АМТ за постигнувања во театарската уметност му беше врачена на Васко Србиновски кој со режија и глума се занимава подолго од две децении.
Слушнете дел од атмосферата на Наградната Гала Вечер штпо ја отвори амбасадорот на РМ во Австралија, Н.Е Веле Трпевски
 )

Comments