Keep up to date with every new upload!

Join free & follow Jan Koehoorn
Share
Bijeenkomst met Alexander Smit - 12 februari 1995 - Kant A

Bijeenkomst met Alexander Smit - 12 februari 1995 - Kant A

Comments

Ethel, Karensa  ☄

heerlijk wat een genot alleen die stem al doet smelten 😁😍

Michiel Koperdraat

Benieuwd naar Kant B want hij begon net over Ouspensky :-)

Michiel Koperdraat

Ik hoor een hoop aannames die wel stellig gesteld kunnen worden., maar waarvan het waarheidsgehalte onbekend is. Het is allemaal heel populair, wat Alexander Smit vertelt, vele leraren zeggen hetzelfde, wat het niet gelijk ook Waar doet zijn. Het is een populaire mindset, dit non-dualiteits-paradigma, maar er bestaan ook andere opvattingen en ervaringen die advaita anders benaderen.
Alexander slaat hier de essentie over van het menselijke individuele bestaan: zelfexpressie in bloei. Zoals alles in het universum gericht is op tot-stand-koming en bloei. Hier overheen stappend gaat hij vertellen over dat er geen 'iemand' is. En vervolgen wordt het theoretisch en belerend. En dan vele grappige woordspelingen, anekdotes... Het aantal jaren dat hij noemt is schromelijk overdreven: het is eerder met 10 te vermenigvuldigen, want de mens is lui en heeft geen zin om gedisciplineerd zijn illusies op te geven. Er is te weinig wijsheid in de wereld, er zijn te weinig goede 'handleidingen' beschikbaar, er is in mensen te weinig lust om innerlijke onvrijheden op te geven. Kortom, het is weer meer van hetzelfde wat ik hier hoor. Het snijdt geen hout en mensen kunnen beter een goed boek gaan lezen dan deze advaita-conferencier te blijven volgen.

Michiel Koperdraat

Maar hij heeft helemaal gelijk dat een mens geen goeroe nodig heeft. Ieder individu dient alleen maar zijn eigen levenscoach te worden.

Marian Smit

Is dat Ramses Shaffy die 'geen verwachting heeft'??? <3

Marian Smit

Ja, dus. Is natuurlijk helemaal niet belangrijk, maar Shaffy zit in mijn hart, en dat ging toch even sneller kloppen. Lekker geprojecteerde stem <3