Keep up to date with every new upload!

Join free & follow Tom vander Heuvel
Share
  • 3
  • 3 years ago
HOUSTON WE HAVE A PROBLEM 25-06-2011 1ste uur

HOUSTON WE HAVE A PROBLEM 25-06-2011 1ste uur

FRANKIE MILLER WHY DON'T WE SPENT THE NIGHT
BRANDON FLOWERS CROSSFIRE
TRAIN CAB
MARK KNOPFLER THE TRAWLERMAN SONG
TOM ROBINSON & KIKI DEE FEELS SO GOOD
SIXPENCE NONE THE RICHER THERE SHE GOES
THE LA's THERE SHE GOES
RUPERT HOLMES HIM
BOZZ SCAGS WHAT CAN I SAY
RICK SPRINGFIELD DON'T TALK TO STRANGERS
ANDREW GOLD NEVER LET HERE SLIP AWAY
ANDREW GOLD WHAT A LOVELY BOY
ANDREW GOLD THANKS FOR BEING A FRIEND
DANIEL LANOIS UNDER THE STORMY SKY
STEVE WYNN CARELESSLY
CHRISTY MOORE SIXTEEN FISHERMEN RAVING
LUKA BLOOM I'M ON YOUR SIDE

Comments

Tom vander Heuvel

Een van de mooiste complimenten is en blijft als we samen, na afloop, op het stadhuis van Hasselt waren, een collega “wist” dat ik RENDEZ VOUS 6:02 (ik heb die plaat ergens tegen 3uur in de ochtend gedraaid) van UK gedraaid had … dus er was geluisterd! En die avond dat enkele jonge meiden op de venster kloppen en me de vraag stellen : “…Ben Jij Tom vander Heuvel? Dan moeten we Je de groeten van onze mama doen, die was vroeger fan van Jou…”. Vandaag weet ik nog altijd niet wie die MAMA was! Lol!

Nu vandaag, na vier jaar, kan ik alleen maar zeggen, dat we het afscheid dat er nooit geweest is alsnog gekregen hebben. En dat het meer dan een geslaagde vingeroefening geweest is. Want zeg nu zelf, Je haalt een aantal mensen, die in geen jaren nog radio gemaakt hebben, vanonder het stof en laat ze programma’s maken ? Dat is een risico nemen, we hadden serieus op onze bek kunnen gaan. Maar het collectief deed waarin ze jaren geleden al het verschil in maakte, ze maakte gewoon steengoede radio.

Ik kan alleen maar nederig en dankbaar zijn, dankbaar tegenover iedereen die HET mogelijk gemaakt hebben, dat we deze ongeëvenaarde ervaring hebben mogen beleven.

Sinds “Radio Noordzee One more time” heb ik om en bij de 400 uren radio gemaakt bij FRESH RADIO LIVERPOOL, “WEB Radio Golden Webradio Golden Flash en bij “Radio 19”, etc … Waarvoor mijn oprechte dank aan (alle) de bedenkers van ONE MORE TIME.

Tom vander Heuvel

Begin 2011, vooral ongeloof? Gaat RADIO NOORDZEE nog één maal programma’s maken? Ik was in 1986 opgestapt, omdat iemand “de taart” bedacht had! Een uur werd in vier kwartieren opgedeeld, en je moest dan een plaat uit de 60’s, 70’s en 80’s draaien! Dat kan een goed hulpmiddel zijn voor mensen die moeilijkheden hebben met “samenstellen”. Persoonlijk vond ik dat ik daar geheel geen problemen mee had, ik maakte, samen met een aantal collega’s, op dat ogenblik POPKONVOOI, waar ik buiten mijn eigen uren, nog eens 2-3uur voor EDDY MEUWIS samenstelde. Elke zondagavond reed ik met een bak platen naar Hasselt, zodat Eddy zijn programma voor een week later kon inblikken.

Dus op een dag kreeg ik een mail, “of ik ook iets wilde doen”! Toen heb ik de vraag gesteld wanneer het licht uitging! Als je het klaarkrijgt om een “glazen huis” op de markt van Hasselt te zetten, wel, dan moet je, het was toch maar voor 9 dagen, ook s ’nachts op antenne blijven? En zo geschiedde het! Ik zou de 8 nachten “gedeeltelijk” voor mijn rekening nemen.

Eenmaal de programmaleiding akkoord ging besefte ik pas wat ik mezelf aangedaan had. Nu ja, ik had 4 maanden om alles voor te bereiden. Kwan daarbij dat ik het op “mijn manier” wilde doen! M.a.w. alles mooi monteren, en dan enkel LIVE komen presenteren. Dus geen gesleur met CD’s, alles mooi monteren, de blokjes op de server laten plaatsen, mijn draaiboek met timecodes schrijven, en klaar was kees.

Tot mijn PC zichzelf opblies, paniek, een dag later kocht ik nieuwe PC uit pure noodzaak. Ik heb een dag verloren met het installeren van dat toestel, en vooral, was ik nu gegevens kwijt, of niet? Gelukkig had ik een back-up op een externe harde schijf, dus dat viel al bij al mee.

En dan was er die nacht van 24 op 25 juni 2011! Een eerste uur live presenteren na zoveel jaren was geen pretje, maar de kogel was door de kerk, en elke dag vlotte het ook een beetje beter. VOORDEEL van alles gemonteerd te hebben was dat technisch niks kon misgaan (behalve die ene avond dan, lol), en de muziek? Dat zat wel goed! Daar kon al niks meer mislopen ! Na enkele dagen zei iemand: “Vanderheuvel heeft het niet meer! Met “HOUSTON WE HAVE A PROBLEM” wilde ik vooral geen LEMONPOPSICLE maken! Geen haar op mijn hoofd dacht eraan om 32uur (8 nachten, telkens 4uur) het kieken uit te hangen. Maar als fan van de “nachtradio” wilde ik mijn versie daarvan maken. En ik wilde OOIT "iets" in een glazen huis doen ? Wel dit kwam wel heel close!