Keep up to date with every new upload!

Join free & follow Behare Bajraktari
Share
Ylfete Fanaj-Nënkryetare e Parlamentit të Kantonit të Lucernit      ON AIR RTK RADIO      19.06.2019

Ylfete Fanaj-Nënkryetare e Parlamentit të Kantonit të Lucernit ON AIR RTK RADIO 19.06.2019

Ylfete Fanaj u zgjodh nënkryetare e Parlamentit të Kantonit të Lucernit e cila konsiderohet arritja më e madhe deri tani të ndonjë shqiptari në politikën e Zvicrës.
Fanaj është zgjedhur në këtë post me 91 vota nga 120 deputetë sa i ka parlamenti i Kantonit. Kryetar është zgjedhur deputeti nga CVP-ja, Josef Wyss, për të cilin kanë votuar 90 deputetë.
Sipas radhës, ajo në vitin 2020 pritet të zgjidhet kryetare e këtij parlamenti, dhe me këtë, të bëhet politikania numër një e Kantonit të Lucernit.
Ylfete Fanaj është kandiduar po ashtu edhe për zgjedhjet paralmentare në nivel nacional, të cilat mbahen në tetor të këtij viti.
Ylfete Fanaj është e lindur në Prizren në vitin 1982, nsërsa në vitin 1990 së bashku mefamiljen e saj ka migruar në Zvicër si fëmijë. Të gjithë shkollimin e ka të mbaruar në Zvicërr e cila është e dioplomuar në shkencat sociale.

Comments