Keep up to date with every new upload!

Join free & follow Behare Bajraktari
Naser Shatrolli - Monografia e Baletit Kombetar te Kosoves               ON AIR RTK-Radio 21.09.2917

Naser Shatrolli - Monografia e Baletit Kombetar te Kosoves ON AIR RTK-Radio 21.09.2917

Naser Shatrolli - Dramaturg & RegjisorBaleti
Kombëtar i Kosovës, premierë dhe monografi në 45 vjetorin e themelimit
Baleti i Kosovës u themelua në vitin 1968, por hapat e pare kanë filluar më herët për ta shkolluar gjeneratën e pare e cila krijoi trupën e baletit në Kosovë. Në vitin 1972 filloi puna dhe menjëherë pas kësaj, drejtori i baletit të asaj kohe, Azem Shkreli, e ka bërë kërkesën për hapjen e Shkollës së Baletit në Kosovë, por një gjë e tillë nuk u lejua nga sistemi jugosllav.
Në vitin 2000 është bërë kërkesa dhe është lejuar që ta hapet dega e baletit në Prishtinë. Prej 45 vitesh dashuri mbi gishtërinjë, por 45 vite pa një hapësirë adeukate.
Monografia që i dedikohet tërësisht historisë së Baletit Kombëtar të Kosovës që nga fillimet e tij, vitit 1968 e deri më sot.
Për këtë monografi janë mbledhur detaje të shumta, duke përfshirë këtu njerëzit që kanë punuar dhe kanë bashkëpunuar me baletin e Kosovës deri më sot.

Comments