Keep up to date with every new upload!

Join free & follow Behare Bajraktari
Share
 • 55
 • 1 year ago
Dr. Murat Mehmeti, Infektolog                   ON AIR RTK-RADIO    01.12.2017

Dr. Murat Mehmeti, Infektolog ON AIR RTK-RADIO 01.12.2017

Dr. Murat Mehmeti, Infektolog/ 1 Dhjetori, Dita Botërore kundër HIV/AIDS-it
Sipas OBSH epidemi alarmante e HIV-it në Evropë me numrin e njerëzve të rinj të diagnostikuar me HIV në Evropë ka arritur nivelin më të lartë në vitin 2016 prejse kanë nisur regjistrimet. Në një raport të përbashkët të Organizatës Botërore të Shëndetësisë dhe Qendrës Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollimin e Sëmundjeve thuhet se 160,000 njerëz janë prekur me virusin që shkakton AIDS-in, vitin e kaluar.
Faktet për HIV/AIDS:
- HIV vazhdon të jetë një çështje e rëndësishme globale për shëndetin publik, duke marrë më shumë se 35 milionë jetë deri më tani.
- Në fund të vitit 2016: Numri i të infektuarve me HIV në botë ka qenë rreth 36.7 milionë, prej tyre femra 17.8 milionë - Rreth 1.8 milion janë fëmijët nën moshën 15 vjeçare.
- Në Kosovë numri i të infektuarve me HIV është 113 raste (31 femra ose 27% dhe 82 meshkuj ose 73%), ndërsa numri i të vdekurve nga AIDS është 46.

Comments