Keep up to date with every new upload!

Join free & follow TNT_BeFemTalks
Share
S02E07: Q2: Dve mame – NOVE PORODICE, ISTA LJUBAV

S02E07: Q2: Dve mame – NOVE PORODICE, ISTA LJUBAV

Playing tracks by

Nouvelle Vague.

Q2: Dve mame – NOVE PORODICE, ISTA LJUBAV
Q2 – Queer na kvadrat je novi koncept emisija T’n’T BeFem Talksa. Ispitujemo šta znači biti drugo u okvirima manjinskih zajednica, kako biti manjina manjine; koliko je bitno imati/pripadati određenoj zajednici; koliko nam je bitna podrška i gde je nalazimo; do koje mere su naše zajednice spremne da nas private u svoj našoj ličnoj kompleksnosti i drugačijosti. Otvaramo oči, srca, ruke i umove još šire i idemo ka istini koja ume da zaboli, jer koliko god da smo različiti, svi želimo da pripadamo negde, negde gde ćemo biti prihvaćeni ko god da smo…, in never never land…
O svemu ovome sasvim lično a tako primenjivo na mnoge od nas progovaraju naše gošće Jelisaveta Blagojević, Aleksandra Gavrilović i njena partnerka Aleksandra.
Urednički tim T’n’T Befem Talksa čine Tanja Kalinić, Tina Piskulidis i Nada Kostić.
Skinite, slušajte, uživajte u osećaju časkanja sa prijateljicama , just click download!
Feminist fun powered by Befem!

Comments

Jelena Mihailovic

Odlična tema, bravo za hrabrost! Treba više govoriti o tome, da to postane uobičajeno i među decom i u društvu. Veliki pozdrav!

TNT_BeFemTalks

Hvala puno na podrsci.

ivagarfitt

Bravo za temu i bravo za gosce. Treba vise pricati o ovome. Kao pripadnik dugine porodice sa trojicom decaka, tinejdzera, nazalost moram da potvrdim nedostatak ne podrske, koliko zainteresovanosti LGTBQ+ zajednice za njene clanove koji su se ostvarili kao roditelji. I mi, moja partnerka i ja, isto imamo vece interesovanje hetero porodica i hetero ljudi uopsteno nego clanova zajednice. A da ne zapocinjem temu samohrane majke, lezbejke sa trojicom decaka koja je otisla na net da trazi partnerku koja je bila spremna da prihvati 'instant' porodicu.

TNT_BeFemTalks

Hvala ti na komentaru i slušanju. Nadamo se da ćemo biti u prilici da produbimo temu i proširimo krug sagovornica u budućnosti. Veliki pozdrav!

Marjana Majstorovic

Wow, bravoooo! Hocemo više ovakvih divnih primera duginih porodica ;)

TNT_BeFemTalks

Hvala ti na slušanju i komentaru! Hoćemo i mi! :)