Keep up to date with every new upload!

Join free & follow Radboud Reflects
Share
  • 89
  • 1 year ago
De filosofie van Twin Peaks | Lezing en fragmenten

De filosofie van Twin Peaks | Lezing en fragmenten

Dinsdag 13 juni 2017 | 19.30 - 21.30 uur | Lux Nijmegen

Meer info : www.ru.nl/rr/twinpeaks

Twin Peaks is na 25 jaar weer terug. Who killed Laura Palmer hield de gemoederen in de jaren ’90 goed bezig en stuwt nu weer de cultserie voort. Twin Peaks is geen gewone whodunnit. De serie zit ingenieus in elkaar en tart de logica en het verstand. Ontdek in lezingen met fragmenten de diepere lagen van Twin Peaks en bekijk de serie met andere ogen.

Comments

Trademarc1977

“Zeker in het tweede seizoen, waar Lynch maar zes van de tweeëntwintig aflevering regisseert omdat hij ondertussen Wild at Heart maakt”.

Nee. Lynch maakte Wild at Heart direct na het afleveren van de pilot. (Bronnen: “Lynch on Lynch”, 1997, Faber & Faber; “The Phil Donahue show", 21/05/1990, CBS, waarin Dana Ashbrook praat over het succes van Wild at Heart in Cannes en Mark Frost mededeelt dat ABC zojuist een tweede seizoen van Twin Peaks besteld heeft.) Lynch regisseerde in totaal 6 afleveringen, waarvan 4 in het 2e seizoen (8, 9, 14, 28). Dat Lynch de grote afwezige was tijdens seizoen 2 kwam doordat hij weliswaar verliefd is op “continuing stories” maar zijn tijd liever besteedde aan andere (kunst)projecten en enkel sporadisch langskwam in de studio terwijl Frost fungeerde als showrunner. (Bronnen: “Lynch on Lynch”; “Wrapped in Plastic #9”, 1994, Win-Mill productions.)