Keep up to date with every new upload!

Join free & follow Leftion Peristeri
Share
  • 8
  • 6 years ago
40-vjetori i ripranimit te Kines ne OKB

40-vjetori i ripranimit te Kines ne OKB

Playing tracks by

CRI.

25 tetori shënon 40-vjetorin e anëtarësimit të Kinës në OKB. Emisioni "Kozmopolit" bën një rrugëtim historik duke sjellë kujtimet e asaj dite me zërin e vetë protagonistëve. Ish-diplomatë, ish-zyrtarë të shtetit, gazetarë dhe diplomatë të sotëm kinezë e shqiptarë, flasin për CRI-në.

Republika Popullore e Kinës u ripranua në OKB me rezolutën Nr. 2758 të paraqitur nga Shqipëria. 40 vjet më pas, analizojmë rrethanat ndërkombëtare dhe rolin e vërtetë të Shqipërisë në këtë ngjarje historike.

Comments