Keep up to date with every new upload!

Join free & follow Goten
Share
  • 3
  • 1 month ago
Аудиозапис од книгата „Пчели“ од Мелис Фридентал

Аудиозапис од книгата „Пчели“ од Мелис Фридентал

Издавачката куќа Готен го објави романот „Пчели“ од современиот естонски писател Мелис Фридентал. Во овој необично напнат роман, Фридентал ги опишува авантурите на Лаурентиус Хилас, студент кој кон крајот на XVII век пристигнува на факултетот во Тарту, Ливонија, за да го продолжи своето универзитетско образование. Романот нуди одлична слика на интелектуалниот пејзаж на овој дел од Европа од крајот на XVII век.

Comments