Keep up to date with every new upload!

Join free & follow Goten
Share
  • 6
  • 1 month ago
Аудиозапис од книгата „Крусо“ од Луц Зајлер

Аудиозапис од книгата „Крусо“ од Луц Зајлер

Издавачката куќа Готен го објави романот „Крусо“ од германскиот писател Луц Зајлер. За овој роман, Зајлер ја доби Германската книжевна награда и наградата „Уве Јонсон“. 1989 година. Се ближи крајот на Студената војна. Младиот студент по литература Ед бегајќи од големата лична трагедија заминува на балтичкиот остров Хидензе. На островот, Ед завршува во „Еремитот“, најпопуларниот ресторан на Хидензе, како мијач на садови.

Comments